over de website  www.loustal.nl
 

WB01343_.gif (599 bytes)

 

NEW/NOUVEAU

HOME

BOOKS / LIVRE

Floormap

LOUSTAL

 

Jan de Waal:. de kunst van Loustal

Naast zijn werk als zeer actieve ICT-man van Bibliotheek Oss - zo haalde hij onlangs de wireless verbinding (Wi-Fi)  de bibliotheek in - zit Jan de Waal ook nog eens dagelijks voor het scherm om zijn website www.loustal.nl over de Franse kunstenaar en strip­tekenaar Loustal aan te vullen.  

'Mijn interesse is gewekt toen ik op mijn veertigste verjaardag een zeefdruk van Loustal cadeau kreeg van een Amerikaanse slee in een straat en ik dacht: daar zit wel sfeer in. Dat geldt voor al zijn werk: warme kleuren, verre eilanden, een gevoel van teruggaan in de tijd. Een schilderij moet voor mij iets warms hebben.

Dat was twaalf jaar geleden. Ik heb een tijd genoten van zijn dingen aan de muur. Steeds als ik in Parijs was, kocht ik weer een zeefdruk. In 1998 vond ik dat ik maar eens websites moest leren bouwen en zocht een onderwerp. Loustal leek me leuk en ik vond geen aan hem gewijde sites. Ik ben ermee begonnen zonder hem ooit gevraagd te hebben. Mijn werk als bibliothecaris en mijn digitale verzamelwoede sloten naadloos bij elkaar aan: ik heb maar een beperkt aan­tal muren thuis en ik vind het ook leuk om iets uit te vinden. Ik heb allerlei data­banken goed leren kennen en kwam tot de ontdekking dat je fantastische resultaten kunt krijgen via bizarre zoekmachines. Inmiddels staan er zo'n 4000 afbeeldingen op de site en staat de teller op een half miljoen bezoekers (Hits loustal site 2002) Je komt er achter dat Internet vluchtig is. Het is belangrijk om een screenshot te maken van wat je vindt, anders is het weer weg.(Loustal webstar 2003) Mensen in onder meer Duitsland, België, Japan en Frankrijk dragen mij artikelen aan. Als er iets in de Figaro staat, heb ik het de volgende dag: ik heb een leuke strijd met een Franse site, waarvan ik later het bestaan ontdekte. Concurrentie houdt je scherp, de webmaster heeft zijn site veranderd naar aanleiding van de mijne. Ook is het een uitdaging om het visueel allemaal beter te presenteren. Zo breek ik me al een tijdlang het hoofd over een mogelijkheid om een ronde timeline te maken, ik heb er nu een waar je alleen opzij kan scrollen en ik had er graag een waar begin en eind elkaar ontmoeten.

Mijn streven is om compleet te zijn. Daarom werk ik gemiddeld een uur per dag aan de site. Het komt ook terug bij andere dingen. Zo ben ik ook webmaster voor de plaatselijke schaakvereniging en kan ik ook daar Loustal als thema neerzetten.

Inmiddels heb ik wel contact met Jacques de Loustal. Ik stuur hem elk jaar een cd-rom met de site en krijg dan een bedankje. Wanneer hij in Nederland is, spreek ik hem en maakt hij een tekeningetje en ik heb nog een uitnodiging staan om zijn atelier in Parijs te bezoeken. Foto's van hem heb ik bijna niet op de site: het gaat me om de kunst die hij maakt.'

Tekst: Anne Hottenhuis (BibliotheekBlad 3, 2003)

 

 


website 2003-heden

Opzet van de nieuwe homepage is:

Dezelfde functionaliteit zoals het zoeken op alle pagina, ingangen op de belangrijkste hoofdlijnen van de site. En twee actuele blokken waarin wisselend aandacht gegeven kan worden aan nieuwe aanwinsten, tentoonstellingen ed.

Ook het e-mail adres is veranderd en is door Klaus de Duitse tekst op www.loustal.nl/museum.html aangepast. 

Centraal is een nieuwe tekening van Loustal. De tekening omvat een deel van Loustal 's werk: een mooie vrouw, palmen, verre stranden, mooie blauwe luchten, vissen en een mooie lichtval.
De tekening staat ook op de omslag van zijn nieuwe boek "
"Iles et elles" maar op deze voor de homepage gebruikte tekening staan meer palmbomen en lucht. Het origineel is afkomstig van een Duitse gallerie www.contours-art.de

Ik hoop dat de nieuwe startpagina van de loustal site bevalt. Tips, aanvullingen en nieuwe informatie alles is welkom

Jan de Waal

 


Old homepage www.loustal.nl


Home gebruik voor pocketpc desktop..door een onbekende fan 

Theme for pocketpc: Loustal - Seaside with Gull (from www.loustal.nl !!!!)
http://www.pocketpcthemes.com/preview.asp?ID=10916


CINEMA: Cycle Portraits: artistes français d'aujourd'hui,

Homepage gebruikt  voor film van Loustal

 

 


www.loustal.nl op nr. 3 in de top 1000 sites over kunst/cultuur (29-08-2002) n.a.v. een artikel in een Tsjechische online- krant. www.nedstat.nl

 


 
...topdag in 2002 ...29-08-2002 : n.a.v. een artikel in een Tsjechische online- krant

Netstat : 490 unieke gebruikers  (alleen telling van een pagina)

Summary: Top day / smash 29/08/002 (tube) 26.696 hits  (telling van de gehele site)

 

 

 


www.oboss.nl/loustal  website in 1999