WB01343_.gif (599 bytes)WB01345_.gif (616 bytes)
2004 Stripdagen Haarlem 2004

Loustal
dédicaces

dédicace pour Fjong Khierg
dédicace pour Vera
dédicace pour Jelle
dédicace Alexander
dédicace Antonio
dédicace Mari- jeanne et Jean
dédicace Antonio
dédicace Pour Jan de Waal
dédicace Pour Alain
 

Haarlemse Stripdagen trekken veel belangstelling
HAARLEM - De zevende editie van de Haarlemse Stripdagen heeft zaterdag en zondag ongeveer 30.000 bezoekers getrokken. Volgens directeur Joost Pollmann gaat het om een ruwe schatting en is het onmogelijk om precies te tellen hoeveel mensen er zijn geweest.


De Haarlemse Stripdagen worden eens in de twee jaar gehouden. In 2002 werd een bezoekersaantal van 35.000 genoemd. ,,Maar ik heb niet het gevoel dat het nu minder druk was dan twee jaar geleden'', aldus Pollman.

De organisator is erg trots dat er dit jaar een recordaantal van tweehonderd internationale en Nederlandse striptekenaars waren om te tekenen en signeren. Onder hen waren prominente Amerikaanse, Franse en Spaanse tekenaars. Daarnaast was er in de Haarlemse binnenstad een grote stripboekenbeurs en waren er tal van exposities, workshops, optredens en andere activiteiten.

Waar Gebeurd

Het thema van de Stripdagen was dit keer ,,Waar Gebeurd''. Volgens organisator Pollmann is het een trend om klassieke romans in strip uit te brengen. Zo is tijdens de Stripdagen de roman De Avonden van Gerard Reve in strip voltooid. Er was ook een tentoonstelling over te zien.

Het stripverhaal is definitief de kinderschoenen ontgroeid, legt Pollman uit. ,,Het is allang geen subcultuur meer. De strip is geaccepteerd als volwassen kunstvorm. Dat merken we meer en meer.''

Eerder dit jaar was er enig rumoer over het voortbestaan van de Haarlemse Stripdagen wegens financiële onzekerheid. Het voltallige bestuur van de organiserende Stichting Beeldverhaal Nederland stapte op. Maar directeur Pollmann bleef geloven in het succes van de stripdagen en kreeg de organisatie financieel rond.

Inmiddels is er een nieuw stichtingsbestuur aangesteld. Pollmann heeft er alle vertrouwen in dat de Stripdagen met de nieuwe inkomstenbronnen over twee jaar opnieuw kunnen worden gehouden.

ANP

Stripdagen Haarlem 2006